Nog 7 dagen: Rusland

Nog maar 1 week en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. De repetities zijn volop bezig en tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het grootste deelnemende land bespreken namelijk Rusland.

Net zoals in België wissen twee televisiestations elk jaar elkaar af voor de selectie van het lied en de artiest. C1R had dit jaar de kans om te selecteren. In het begin werd er gespeculeerd dat de winnaar van The Voice het land zou vertegenwoordigen, dit werd echter ontkend. Uiteindelijk koos men intern Polina Gagarina met het lied A million voices.
Polina is een 28-jarige artieste uit Moskou. Ze is al actief in de muziekwereld sinds 2003. Ze nam toen deel aan een lokale talentenshow, die ze ook won. Sindsdien bracht ze een aantal singles en albums uit, die redelijk goed scoorden.
Kan Rusland het festival winnen?
Ja want het lied en de artieste krijgen voornamelijk goede reacties. Er komt ook wat kritiek omdat sommigen vinden dat het lied politiek getint zou zijn. Echter de bookmakers geloven er volledig in en zien dit de eerste halve finale winnen. In de finale zou het meestrijden voor een top 5-notering.

De geschiedenis van Rusland
Het land nam voor het eerst deel in 1994 en was in het begin niet echt succesvol. Echter sinds de jaren 2000 is dit fel veranderd, toen men al eens tweede werd. Men heeft tot nog toe 1 keer gewonnen in 2008. Daarnaast eindigde men ook tweede in 2006 & 2012 en derde in 2007. Hun laagste notering tot nu toe is 17de in 1995. Men wist zich altijd te kwalificeren voor de finale./

Het startnummer 12
Dit is zeker een goede positie om te starten. De laatste jaren wisten bijna alle landen zich te kwalificeren vanop deze positie.

Morgen: Hongarije

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.