Nog 7 dagen: Armenië & Georgië

Het aftellen is nu echt begonnen want volgende week weten wij wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Tot die tijd stellen wij elke dag twee kandidaten aan U voor. Vandaag gaan we naar de Kaukasus met Armenië en Georgië.

Armenië

Net zoals de voorbije jaren zal Armenië ook dit jaar deelnemen aan het festival. Dat maakte de nationale omroep bekend op 29 mei. Toen maakten ze reeds bekend dat er een nationale finale zou volgen. Liedjes konden opgestuurd tussen 1 juni en 15 augustus. Daarna koos een selectiecommissie de 10 gelukkigen voor de finale op 14 september.
In deze finale kozen de jury’s en de televoters dat Betty hun land mocht vertegenwoordigen met het lied People of the Sun. Betty is een 11-jarige meid afkomstig uit de hoofdstad Yerevan. Voor haar deelname aan de nationale finale was ze nog een onbekende.Kan Armenië het Junior Songfestival winnen? 
NEEN want het lied slaat niet echt aan bij het publiek. Vaak zingt Betty ook vals. Helaas heeft Betty ook niet het geluk dat het nummer niet blijft hangen.

De geschiedenis van Armenië
Armenië debuteerde op het festival in 2007 waar het meteen heel dicht bij een overwinning kwam met een 2de plaats. In 2009 was het weer zover , maar in 2010 was het eindelijk zover. Vladimir won het festival. Hun slechtste prestatie haalden ze in 2008 met een achtste plaats.

Georgië

Georgië heeft redelijk snel na het vorige Junior Eurovisiesongfestival te kennen geven dat het land opnieuw zal deelnemen in Malta. Op 16 augustus meldde de openbare omroep dat Lizi Pop naar Malta zal worden gestuurd. De 11jarige zangers heeft verschillende audities moeten doorstaan bij de omroep. Twee weken later werd haar nummer “Happy Day” voorgesteld aan de pers. Kan Georgië het Junior Songfestival winnen? 
NEEN want het lied slaat niet echt aan bij het publiek. Ook speelt het gegeven van de oorwurm niet in het voordeel van Lizi. Wat er wel kan gebeuren is wanneer rond het nummer er een mooie show wordt rond gevoerd dat er sfeer in het nummer kan slaan en zo toch nog wat meer waarde krijgt.


De geschiedenis van Georgië

Georgië debuteerde op het festival in 2007 waar direct een vierde plaats wist te behalen. Een jaar later werd de eerste winst voor het land behaald met het bijenlied “Bzz Bzz”. Ook in 2011 haalde het land de overwinning binnen met “Candy music”. Alle andere inzendingen zijn steenvast in de top zes beland. Georgië is één van de best scorende landen op het festival.

Morgen: Slovenië & Kroatië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.