Austria’s Rise to Heaven deel 26: 1987

Oostenrijk nam in 1987 voor de 26ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival, dat gehouden werd in de Belgische hoofdstad Brussel.

Selectieprocedure

Gary Lux was geen onbekende op het Eurovisiesongfestival. In 1985 nam hij al eens deel aan het festival en behaalde Gary een knappe 8ste plaats. Een succesvolle formule wijzigt men niet, dus besloot Oostenrijk het nog eens opnieuw te proberen met Gary. Dit keer met als doel de overwinning.

Gary Lux nam reeds voor de vierde keer deel aan het festival. Zo nam hij al eens deel als groep, als backing vocal en als solo.

Het lied Nur noch Gefühl is een rustige, in het Duits gezongen ballade en beschrijft de emoties tussen Gary en zijn partner.

Het festival
Het festival werd in 1987 georganiseerd in Brussel. De afgelopen jaren was het festival bezig aan een opmars, en dat was ook dit jaar te merken. Maar liefst 22 landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Dit mede dankzij de terugkeer van Italië en Griekenland. Oostenrijk moest als derde het beste van zichzelf geven tijdens de show, net na Israël en voor Ijsland.
 

De
puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Het afgelopen jaar behaalde Oostenrijk een magere 18de plaats en ook dit jaar was de teleurstelling alom aanwezig. De Oostenrijkse inzending eindigde
op een 20ste plaats en 8 punten. Het land ontving dan ook van slechts 2 landen punten, meer bepaald van Griekenland en Italië. Oostenrijk gaf daarentegen 12 punten aan de Ierse inzending.

De nasleep van het festival
Gary Lux was al lange tijd een bekend en succesvol zanger in Oostenrijk en daarbuiten. Ook na zijn optreden op het festival bleef hij actief als zanger. Zo nam hij nog tweemaal deel aan het Eurovisiesongfestival, ditmaal als backing vocal.


Volgende week 1988: een nieuwe wind…


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.