Nog 8 dagen: Bulgarije & Oekraïne

Nog acht dagen en dan weten wij eingelijk wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival in Malta heeft gewonnen. Wij tellen af naar zaterdag 15 november door elke dag twee kandidaten aan U voor testellen. Vandaag zijn dat Bulgarije en Oekraïne.

BulgarijeOp 26 juni 2014 maakte de Bulgaarse BNT bekend dat het land een comeback zal maken op het Junior Eurovisiesongfestival. De keuze van artiest en lied is intern beslist. Op dezelfde dag raakte al bekend dat Krisia Todorova zou deelnemen, echter werd dit pas bevestigd door de EBU op 1 augustus.Het lied dat ze zullen brengen heet Planet of the Children. Voor dit lied wordt ze bijgestaan door Hasan & Ibrahim.


Krisia is nog maar 10 jaar oud, echter is ze al een ware ster in haar land. Reeds van haar 6 jaar beoefende ze muziek, waar ze vooral de zang en piano haar specialiteiten zijn. In haar vrije tijd is ze ook nog bezig met tekenen en knutselen.

Planet of the Children gaat over het feit dat men in iedere mens het kind naar boven wil halen. Oorlogen en slechtheid bestaan niet in deze wereld.
Kan Bulgarije het Junior Songfestival winnen?
JA en Neen want de meningen over het lied zijn verdeeld. De ene vindt het een meesterwerk dat een grote kans maakt op de overwinning. De andere vindt het dan weer oubollig en ziet het niet hoog eindigen. Wij zien dit hoog eindigen.
De geschiedenis van Bulgarije
Bulgarije nam tot nu toe nog maar 3 keer deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Bij hun debuut in 2007 behaalden ze reeds hun beste prestatie. Ze werden 7de met 86 punten. Echter in 2008 verliep het veel minder en werden ze laatste. Daarna beslisten ze 2 jaar te stoppen, om dan éénmalig terug te keren in 2011.

Oekraïne

Oekraïne is een van de weinige landen waar er een nationale selectie is gehouden. Op 9 augustus organiseerde NTU een finale met 18 kandidaten. Sympho-Nick won deze finale met het nummer “Priyde vesna”. De groep bestaat uit Sofiya Kutsenko, Amalia Krymskaya en Marta Rak en allen afkomstig uit Oekraïne. “Priyde vesna” is het eerste nummer dat de groep uitbracht.

Kan Oekraïne het Junior Songfestival winnen?
Neen, Oekraïne pakt dit jaar uit met opnieuw een speciaal nummer. Maar in het rijtje is dit toch wel één van de slechtere. 
De geschiedenis van Oekraïne
Oekraïne doet sinds 2006 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. De beste prestatie werd behaald in 2012 met de winst van Anastasija Petryk met haar nummer “Nebo”. Tweemaal kon Oekraïne tweede worden, dat was in 2008 en 2013. Ook heeft het land éénmaal de laatste plaats behaald en dat was in 2010. Algemeen gesproken kan Oekraïne gerekend worden bij de beste landen van het Junior Eurovisiesongfestival.

Morgen: Armenië & Georgië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.