Nog 5 dagen: Italië

Nog vijf keer slapen en dan is de dag aangekomen dat we echt kunnen aftellen naar de eerste halve finale. Tot die tijd blikken wij elke dag vooruit op één land. Vandaag is dat Italië.


Italië

Italië: Emma Marrone – “La mia città”
Italië pakte dit jaar niet uit met de winnaar of deelnemer van het  Festival van San Remo zoals ze normaal wel doen. Ze kozen intern voor Emma Marrone. Paar dagen later, op 25 januari om precies te zijn stelde de zangers haar nummer La mia città voor. Het nummer dat al een paar maanden daarvoor was uitgebracht werd voor het songfestival met 40 seconden ingekort naar de gebruikelijke 3 minuten.

Kan Italië het songfestival winnen?

JA want het lied werd goed onthaald bij de fans en de bookmakers. Ook het feit dat Italië (sinds hun comeback) altijd in de top 10 heeft gestaan wekt vertrouwen.

De geschiedenis van Italië

Italië is één van de stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. Het kon al tweemaal winnen (1964 en 1990). Het land is nog maar één maal laatste geëindigd. Sinds 1994 (uitzondering 1997) deed Italië niet meer mee. In 2011 na zwaar lobby werk van de EBU kwam Italië terug op het festival en met succes. Italië staat al elke keer in de top 10.Videoclip:

Morgen: Verenigd Koninkrijk 


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.