Nog 4 dagen: Rusland & Wit-Rusland

Het aftellen is nu echt begonnen want binnen vijf dagen weten wij wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Tot die tijd stellen wij elke dag twee kandidaten aan U voor. Vandaag trekken wij naar het oosten met Rusland en Wit-Rusland.

Rusland

Rusland zijn deelname bekend gemaakt deze lente dat ze aanwezig zullen zijn op het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. Intern werd er gekozen voor Alisa Kozhikina. Op 22 september stelde de tienjarige haar nummer “Dreamer” voor. Alisa is geen onbekend in het Russische showbizzmilieu. De jonge zangers won in april nog de fameuze Golos Deti met Mariah Carey’s song “My All”. Later dit jaar coverde ze “My All” in het Russisch.

Kan Rusland het Junior Songfestival winnen? 
Ja want de wedstrijd is nog steeds gericht op het Oostblok. Rusland kan dus al zeker op een grote steun rekenen van bevriende landen. De ballade “Dreamer” is goed gemaakt en blijft in het hoofd hangen. Wij zien dus ook punten uit niet bevriende landen richting Rusland gaan. In de algemene peiling zien we Rusland in de top vijf belanden.

De geschiedenis van Rusland

Rusland doet sinds 2005 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. Het begon redelijk zwak met een negende plaats. Een jaar later stuurde Rusland het populaire duo The Tolmachevy Twins met “Veseniy jazz”. Hiermee had Rusland zijn eerste overwinning mee op zak. In 2007 en 2008 was het terug naar af met maar een zevende en achste plaats. Vanaf 2009 strandde Rusland steevast in de top vier.

Wit-Rusland

Op 6 maart kondigde de Wit-Russische openbare omroep aan dat ze aanwezig zullen zijn op het festival in Malta. De zoektocht begon en op 29 augustus namen tien kandidaten het tegen elkaar op. Nadezhda Misyakova won de wedstrijd met het lied “Sokol”. Van de Wit-Russische jury kreeg ze het volle vertrouwen en de 12 punten. Bij de televoters was er een totaal ander verhaal. Daar eindigde “Sokol” op een derde laatste plaats.

Kan Wit-Rusland het Junior Songfestival winnen? 
Neen, Wij zijn niet zo happig op het nummer. De publieke opinie lijkt het met ons eens te zijn. Er zijn betere songs in de wedstrijd. De Wit-Russen kenende zullen ze met het nummer nog aan de slag zijn geweest en komt het echte oordeel pas in Malta.

De geschiedenis van Wit-Rusland
Wit-Rusland is met Nederland het enige land dat aan alle edities van het Junior Eurovisiesongfestival heeft deelgenomen. Het land is ook het meest succesvolle land met twee overwinningen (2005 en 2007), een tweede plaats in 2006 en twee derde plaatsen in 2011 en 2013.

Morgen: Servië & Montenegro

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.