Nog 14 dagen: Polen

Nog maar twee weken en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we Polen verder bespreken.
Na hun vrij goede prestatie in 2014 koos de omroep er opnieuw voor om de kandidaat en het lied voor het Eurovisiesongfestival via een interne selectie te kiezen. 
Na heel veel geruchten onder de Poolse fans, werd op 9 maart bekendgemaakt dat Monika Kuszynska haar land zou vertegenwoordigen met het lied In the name of love.
Voor het eerst in de geschiedenis van het festival zal iemand in een rolstoel een lied brengen.  Monika is een 35-jarige zangeres uit Lodz, Polen. Ze startte haar muzikale carriĆØre in 2000, waar ze zangeres was in een punk-rock band. In 2006 sloeg echter het noodlot toen ze samen met haar bandleden betrokken was in een auto-ongeluk en deels verlamd geraakte. In 2010 werd ze vervangen in de groep. Daarna was ze nog coach in The Voice of Poland.Kan Polen het festival winnen?
Neen want de reacties en de kritieken over het lied zijn meestal niet mals. Vorig jaar was iedereen nog wild van het lied van Donatan & Cleo maar nu is dit toch anders. De finale halen moet misschien nog mogelijk maar meer niet. Ook duiken de laatste tijd filmpjes op van haar live-uitvoering en die klinkt niet overtuigend. Ook de bookmakers zien dit wel de finale halen, maar niet meer dan dat.


De geschiedenis van Polen

Het land nam voor het eerst deel in 1994 en dit was meteen hun grootste succes. Men werd tweede na het ongenaakbare Ierland. Daarna wist men nog enkel in 2003 de top 10 te bereiken. Ook de halve finales waren geen succes, enkel in 2008 en 2014 wist men de finale te bereiken.

Het startnummer 17:
Polen moet als laatste optreden in de tweede halve finale. In niet elke editie waren er 17 halve finalisten , echter negen van de elf inzendingen wist de finale te bereiken.

Morgen: Zwitserland
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.