Nog 1 dag: De presentatoren

Nog maar 1 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Vanaf vandaag gaan de dress rehearsals van start en zullen we de presentatoren bespreken die ons gedurende drie shows zullen begeleiden.

Net zoals in 2014 besliste de ORF ervoor om drie presentatoren te gebruiken om alles in goede banen te leiden en voor het eerst in de geschiedenis zal dit gebeuren door drie vrouwen.
De eerste is Mirjam Weichelbraum. Zij is 33 jaar en is naast een tv-presentatrice ook nog een actrice. Ze begon haar in 2001 haar tv-carrière met de presentatie van een cultuurprogramma. Ook presenteerde ze nog programma’s zoals Wetten Das, Dancing Stars & Expedition Austria. 

De volgende presentatrice is Alice Tumler en is geboren in Innsbruck. Op haar 19de trok ze naar het Verenigd Koninkrijk voor haar studies en nadien trok ze naar Frankrijk. Daar presenteerden ze enkele programma’s op ARTE en France 3. Sinds 2013 zit ze opnieuw in Oostenrijk.

Als laatste hebben we nog Arabella Kiesbauer. Zij is 46 jaar oud en werd geboren in de hoofdstad. Naast tv-presentatrice is ze nog actrice en schrijfster. Vanaf 1994 tot 2004 had ze een eigen talkshow op de Duitse zender Pro7. Nadien presenteerde ze nog een laatavondshow.
Echter niet iedereen was fan van haar, in 1996 ontving ze een bombrief die geopend werd door een assisente die gewond raakte.

Naast de 3 presentatrices hebben we ook nog iemand die zich bezighoudt met de artiesten in de green room en dit jaar is dit niemand anders dan Conchita Wurst.
Conchita, of zijn echte naam Tom Neuwirth, is een 26-jarige artiest.
In zijn beginjaren trad hij nog op onder zijn echte naam. In 2006 verloor hij de finale van Starmania van Nadine Beiler, die Oostenrijk vertegenwoordigde in 2011.
Nadien verdween hij op de achtergrond tot in 2011 hij terugkwam als travestiet. In 2012 verloor hij nog de Oostenrijkse voorronde, echter voor 2014 werd hij intern gekozen. Geheel onverwacht won men ook het festival.
Dit jaar zal hij dus opnieuw in de green room zijn voor de artiesten bij te staan.

Zo, nu hebben we alle liedjes en de presentatoren overlopen en zijn we volledig klaar voor drie shows van Eurosong.
Sit back, relax and watch Eurovision & eurosongland natuurlijk ook.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.