Monaco keert niet terug naar het festival.

Monaco
In 2006 was Monaco voor het laatst aanwezig op het Eurovisiesongfestival en daar is er helaas geen verandering zichtbaar. 
De Monegaskse openbare omroep TMC liet weten om geen plannen te hebben voor een deelname aan het festival in Nederland, het is zo het veertiende jaar op rij dat Monaco niet aanwezig is.
De hoge kosten voor deelname aan het festival worden als excuus gebruikt door de omroep. Ook de omroepen van de andere kleine landen RTVA (Andorra) en RTL (Luxemburg) vinden de kosten voor deelname aan het festival te hoog en nemen daarom niet deel aan het festival. SMRTV, de nationale omroep van San Marino slaagt er wel in om genoeg financiën bij elkaar te krijgen voor deelname.
Monaco nam sinds 1959 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival zelfs winnen in 1971 met Un banc, un arbre, une rue gezongen door Séverine. De laatste keer dat Monaco deelnam aan het Eurovisiesongfestival was in 2006 toen Séverine Ferrer het nummer La Coco-Dance zong. Met amper 14 punten bleef Monaco steken in de halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.