Keert Monaco terug naar het Eurovisiesongfestival?

Keert Monaco terug naar het Eurovisiesongfestival?

Volgens de krant L’Observateur zal Monaco terugkeren naar het Eurovisiesongfestival in 2023. Zij konden documenten inkijken voor de begroting van het minilandje voor het komende jaar.

Voor 2023 staat er volgens de krant een toewijzing van € 100.000 om het prinsdom terug naar het Eurovisiesongfestival te krijgen. De deelname van Monaco vereist wel een samenwerking tussen de Monegaskische regering en de omroep TMC. De “publieke” omroep van Monaco is eigendom van de Franse commerciële omroep TF1.

Monaco nam voor het eerst deel aan het Eurovisiesongfestival in 1959 en won één keer de wedstrijd. In 1971 kon Séverine het land goud schenken met Un banc, un arbre, une rue. Het land bleef deelnemen aan het festival tot 1980.

Pas in 2004 maakte het prinsdom een comeback op het festival. Het land nam driemaal mee maar kon de finale niet bereiken. Sinds 2007 is Monaco dus niet meer op het festival verschenen. In 2009 vonden er besprekingen plaats tussen de regering en TMC om Monaco terug te laten deelnemen maar die besprekingen mislukte.

Bron: L’Observateur | Fotocredits: Creative Commons-licenties

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.