Missed oppurtunities for esc 2015: Staysmann en Lazz

Deze week gaan we met Eurosongland vijf songs overlopen die we (gelukkig) zullen moeten missen op het 60ste Eurovisiesongfestival. Vandaag de pizzamannen uit Noorwegen.

In de Noorse voorronde van dit jaar, het alomgekende Melodi Grand Prix, zaten er dit jaar ook enkele rare snuiters tussen.
Staysmann en Lazz waren hierbij. Zij kwamen met een lied over pizza’s genaamd En godt stekt Pizza. Vrij vertaald is dit een goed gemaakte pizza.
Het nummer werd geschreven door Stian Thorbjornsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen en Magnus Clausen.
Staysmann en Lazz hadden hiervoor al enkele hitjes gemaakt en staan vooral bekend om het feit dat ze veel ambiance maken op het podium.
Zij gingen als één van de favorieten naar de finale die plaatsvond op 14 maart 2015. Tijdens de nationale finale moest men aantreden als 8ste. Men ging vlot door samen met 3 andere acts naar de gouden finale.
In deze gouden finale bepaalden de televoters thuis wie het ticket kreeg naar Wenen. In Oost-Noorwegen haalde het lied een meerderheid van de stemmen maar echter in de andere regio’s liepen ze wat achter waardoor ze uiteindelijk slechts op een 3de plaats waren geëindigd.
De uiteindelijke winnaar van de Grand Prix waren Mørland & Debrah Scarlett met het lied A monster like me.

Hieronder kan u toch nog eens genieten van het pizzalied.


Morgen: Haert of Stone

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.