Met Argusogen: Verdiende winnaar!

Gisteravond werd de grote finale van het 60ste Eurovisiesongfestival gehouden in de Wiener Stadthalle in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De meeste kritische mens van Eurosongland heeft gisteravond met argusogen gekeken naar de uitzending. Wat vond David van de uitzending en van de winnaar? Wij komen het zo te weten.


Voor de grote finale zien we het grootst. Witte wijn, rode wijn, rosé wijn, champagne vanaf de punten en dan nog warme en koude hapjes. Dat wordt weer kilometers lopen volgende week maar het was zeer gezellig dus dat hebben we er voor over. De show startte met een vliegende Conchita dus alle gays van de wereld werden weer oververhit… Spannende show was het gisterenavond. 27 acts waarvan zeker de helft kans maakte op de overwinning. Kiest de jury en de kijkers thuis voor traditioneel zoals Frankrijk of Rusland. Of gaan ze gewaagder voor België, Letland of Servië maar het was geen van beide. Europa viel in bosjes voor de Zweedse pop van de knappe Mans in leren broekje. Neen die plas kwijl onder mijn stoel kwam niet van Mans maar dat kwam van de stress omdat het bijna aan België was :D.
Na de Conchitashow was het eindelijk tijd voor de punten. Tijdens de eerste momenten waren er geen punten voor ons dus we vreesden al voor een slechte notering. Maar O danku Hongarije, Frankrijk en Nederland voor de 12 punten. En 8 punten van Wit-Rusland, ik wist niet dat we daar gekend waren. Het werd gewoon een fantastische avond. Vierde had ik in mijn stoutste dromen verwacht maar dat het echt zou uitkomen was gewoon fantastisch. Mans uit Zweden kon gelukkig de Russische Polina van zich afhouden en wij mogen hem wel de redder van het Eurovisiesongfestival noemen aangezien Moskou nu niet de ideale plek is om een Eurovisiesongfestival te organiseren, zowel politiek als socio-economisch al had Poetin dat wel graag gewild.
Volgend jaar zal het waarschijnlijk veel minder zijn voor ons land dus moeten we er dubbel van genieten van ons resultaat dit jaar.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.