🇧🇪 Maureen Louys en Jean-Louis Lahaye commentatoren bij de RTBF.

🇧🇪 Maureen Louys en Jean-Louis Lahaye commentatoren bij de RTBF.

Gisteren maakte de VRT bekend dat Peter Van De Veire opnieuw het commentaar zal voorzien tijdens alle uitzendingen van het Eurovisiesongfestival bij de Vlaamse omroep VRT1. Vandaag maakte RTBF hun commentaarstemmen bekend.

RTBF stuurt opnieuw het duo Maureen en Jean-Louis naar Malmö om het commentaar te voorzien voor de omroep. Het is de vierde maal dat het duo deze taak op zich mag nemen. De eerste maal was in 2019 en daarna volgenden nog de edities van 2022 en 2023.

Maureen is een televisiepresentatrice en is voornamelijk bekend van de presentaties die ze doet bij The Voice Belgique. Ze presenteerde ook het junior Eurovisiesongfestival in 2005 en maakte de Belgische punten tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival bekend in 2007, 2009 en 2011. Jean-Louis werkt sinds 1990 bij de RTBF en presenteerde de nationale voorrondes voor het junior Eurovisiesongfestival in 2004 en 2005. Sinds 2007 is hij de commentatorenstem van het Eurovisiesongfestival voor de RTBF.

Het Eurovisiesongfestival is bij de RTBF te bekijken via La Une (tweede halve finale en finale).

RTBF koos dit jaar intern om Mustii naar het Eurovisiesongfestival te sturen met het lied Before the Party’s Over. Hij zal aantreden als twaalfde in de tweede halve finale op donderdag 9 mei 2024.

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

📷 Omslagfoto RTBF

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.