Klein Nieuws| 7 mei 2019.

Naast de repetities is er natuurlijk nog ander nieuws over het Eurovisiesongfestival. Dat  nieuws bundelen wij elke avond in onze rubriek Klein nieuws.

Kledij Duncan is redelijk oud…

Deze middag mocht Duncan Laurence voor de eerste keer repeteren in Tel Aviv (herlees ons verslag). Tijdens de tweede halve finale en hopelijk ook tijdens de finale zal de zanger speciale kleren dragen. De kleren zijn namelijk gemaakt van ruim honderd jaar oude Franse linnen lakens. In de greenroom draagt hij hetzelfde jasje, maar dan iets langer. Dat heeft de AvroTros onthuld. De outfit van Laurence is ontworpen door Sjaak Hullekes uit Arnhem, een kledingontwerper waar duurzaamheid centraal staat. Hij heeft van de linnen lakens één nieuw geheel gemaakt en heeft alle kledingstukken met de hand geverfd.
Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt.
Duncan verwoordt het zo:

“Voor mij is Sjaak Hullekus meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak. Ik voel me vereerd dit te mogen dragen tijdens mijn optreden op het Eurovisie Songfestival.”


Destiny Chukunyere zingt mee voor Malta.
Fans van het Junior Eurovisiesongfestival kennen zeker Destiny Chukunyere. In 2015 kon zij Malta de tweede overwinning schenken op het Junior Eurovisiesongfestival. Vandaag is bekend gemaakt dat de zangeres als achtergrondzangeres zal dienen bij de Maltese inzending Chameleon. Deze voormiddag mocht Destiny voor de eerste keer aan het werk op het grote podium tijdens de eerste repetitie van Malta. (herlees ons verslag van deze repetitie)

Pers-Poll


Eerste repetities in Tel Aviv
Vandaag was het de vierde repetitiedag in de Tel Aviv Arena. De laatste negen landen van de eerste halve finale kregen elk dertig minuten om hun nummer te repeteren op het grote podium. Herlees de verslagen van de repetities: Kroatië, Malta, Litouwen, Rusland, Albanië, Noorwegen, Nederland, Noord-Macedonië en Azerbeidzjan door te klikken op hun naam.
Morgen geen repetities
Door een feestdag in Israël zijn er morgen geen repetities. Donderdag gaan de repetities verder met de tweede repetities van de vijftien eerste landen van de eerste halve finale waaronder ook België. Eliot repeteert om 13u45.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.