Klein nieuws [13 Mei 2016]

Vrijdag den dertiende is het vandaag maar niet voor Laura Tesoro en Douwe Bob want zij legden daarnet een eerste goeie generale repetitie af voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Hopelijk gaat het straks ook even goed tijdens de generale repetitie waarin de vakjury hun punten zal geven. Maar er was ook ander nieuws vandaag.

Oekraïne is er niet bij als Rusland wint.

Oekraïne is één van de landen die zijn comeback maakt op het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Ze doen dat met Jamala en de controversiële song 1944. Vandaag heeft de directeur-generaal van de publieke omroep in Oekraïne gemeld dat het land waarschijnlijk niet aanwezig zal zijn op het Eurovisiesongfestival als het volgend jaar in Rusland plaats vind. Zover zijn we nog niet maar de Oekraïners hebben wel al hun punt gemaakt. Oekraïne en Rusland zijn momenteel verwikkeld in een zware strijd rond de Krim en het zuiden van Oekraïne. 

Humor uit Israël…

Op YouTube is er een filmpje opgedoken dat lacht met het Eurovisiesongfestival uit Israël. Het gaat over dat ISIS deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. Oordeel vooral zelf maar wij vinden het voornamelijk laag bij de grond.


Stem voor je favoriet!

Morgen is er de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Wij van Eurosongland willen weten wie jouw favoriet is. Stemmen kan via deze link en kan tot morgen 17:00. Doen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.