Kandidaten tweede voorronde Melodi Grand Prix bekend.

Afgelopen zaterdagavond werd in de H3 Arena in Fornebu de eerste van vijf voorrondes van Melodi Grand Prix 2020 gehouden. Komende zaterdag is er de tweede met vier nieuwe kandidaten. Alle kandidaten zijn deze keer afkomstig uit het oosten van het land.

Kandidaten 2e voorronde Melodi Grand Prix
Tore Petterson – The Start of Something New
Rein Alexander – One Last Time
JAEGER – How About Mars
Kim Wigaard & Maria Mohn – Fool For Love


De winnaar van deze voorronde mag zich vervoegen bij de vijf rechtstreeks gekozen finalisten (lees meer). Wie de resultaten van afgelopen zaterdag nog eens wil herbekijken kan hier terecht.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.