Kandidaten Tsjechische voorronde bekend.

In Tsjechië heeft de openbare omroep CT de zeven kandidaten bekend gemaakt die deelnemen aan de nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Voor het derde jaar op rij kiest CT voor een selectie die volledig via het internet verloopt. 
De omroep kreeg in totaal 152 inzendingen binnen en selecteerde daarvan de beste zeven kandidaten. Deze werden vandaag bekend gemaakt. Volgende week, op maandag 20 januari komen de nummers uit en dan kan iedereen stemmen voor het beste nummer. Die stemmen worden samen met de stemmen van de vakjury opgeteld en zo wordt de winnaar gekozen. De bekendmaking van de winnaar staat gepland op maandag 3 februari 2020.
Kandidaten ESCZ 2020
Olga Lounová
Barbora Mochowa
Ben Cristovao
Pam Rabbit
Karelll
Elis Mraz & Čis T
We All Poop

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival.

Sinds 2007 neemt Tsjechië deel aan het Eurovisiesongfestival maar de eerste drie jaar deed het land ronduit slecht! Tsjechië trok zich in 2010 terug en kwam pas in 2015 terug. Op het Eurovisiesongfestival in Stockholm kon het land voor het eerst de finale bereiken. Vorig jaar stuurde het land Lake Malawi naar het festival. Hun Friend of a friend eindigde op een elfde plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.