Junior LIVE| De eerste repetitie van Oekraïne, Noord-Macedonië, Duitsland en Estland.

Junior LIVE| De eerste repetitie van Oekraïne, Noord-Macedonië, Duitsland en Estland.

Nog enkele dagen en dan is het eindelijk zover, het junior Eurovisiesongfestival 2023. De eerste tien kandidaten mogen vandaag voor het eerst het podium betreden voor hun repetitie.

Alle repetities verlopen achter gesloten deuren. Wij bundelen het nieuws van de officiële website en die we verkrijgen via de delegaties.

> 🇺🇦 Oekraïne Anastasia Dymyd – Kvitka

Als allereerste mocht Anastasia het grote podium van het junior Eurovisiesongfestival betreden. Ze staat niet alleen op het podium want ze brengt haar lied Kvitka met vier achtergronddansers. Net zoals bij de voorronde is de act ongewijzigd en zijn de hoofdkleuren voornamelijk blauw, roze en paars. Zowel de zangeres als de achtergronddansers zijn gekleed in het roze. Een leuk detail, Anastasia draagt op haar jurkje een hartje.

> 🇲🇰 Noord Macedonië Tamara Grujeska – Kaži mi, kaži mi koj

Als tweede van vandaag mag Tamara Grusjeska uit Noord-Macedonië repeteren. Zij staat alleen op het podium in een witte outfit met zwarte details. Het hoofdkleur van deze act is blauw met natuurelementen op de achtergrond. Noord-Macedonië wordt jaar beschouwt als één van de outsiders voor de overwinning.

> 🇩🇪 Duitsland Fia – Ohne Worte

Na een jaartje afwezigheid is Duitsland terug op het junior Eurovisiesongfestival. Fia stond deze voormiddag als derde op het podium om te repeteren. Ze staat niet alleen op het podium want ze heeft ook Veronika mee, haar achtergronddanseres. Met een choreografie om U tegen te zeggen hopen ze op een goed resultaat voor komende zondag. Deze Duitse inzending valt alvast op want tijdens de act gebruikt Fia en Veronika Duitse gebarentaal. De hoofdkleuren van deze act zijn rode, blauw en oranje in een straatachtige act op de achtergrond.

> 🇪🇪 Estland Arhanna Sandra Arbma – Hoiame kokku

Estland is het enige land dat dit jaar zijn debuut maakt op het junior Eurovisiesongfestival. Via een interne selectie werd bepaalt dat Arhanna het land zal vertegenwoordigen. Zij staat alleen op het podium met haar krachtige ballade. Arhanna staat op een verhoogje waarop ook een rode zitbank staat. Het is een donkere act met accenten van rood. De jonge zangeres draagt een zwarte colbert en jurk en rode accenten op haar schouders.

📷: EBU/Corinne Cumming

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.