Junior LIVE| De eerste repetitie van Ierland, Albanië en Polen.

Junior LIVE| De eerste repetitie van Ierland, Albanië en Polen.

Nog enkele dagen en dan is het eindelijk zover, het junior Eurovisiesongfestival 2023. De laatste zes kandidaten mogen vandaag voor het eerst het podium betreden voor hun repetitie.

Alle repetities verlopen achter gesloten deuren. Wij bundelen het nieuws van de officiële website en die we verkrijgen via de delegaties.

> 🇮🇪 Ierland Jessica McKean – Aisling

De tweede repetitiedag wordt geopend door Jessica McKean uit Ierland. Ze draagt een rode japon met daarop gerecycleerde flesdoppen. Ze begint haar lied alleen op het podium, later wordt ze bijgestaan door Sophie Lennon (jESC 2022). Zij draagt een helderwitte jurk. Op de schermen achter de zangeres zien we een bos en een stad.

> 🇦🇱 Albanië Viola Gjyzeli – Bota Ime

De Albanese Viola Gjyzeli mocht deze ochtend ook repeteren. Zij staat alleen op het podium, gekleed in een prachtige witte jurk met een cape. De Albanese inzending lijkt eenvoudig en wordt gebracht in een blauwe setting.

> 🇵🇱 Polen Maja Krzyżewska – I Just Need a Friend

De Poolse Maja is de volgende die deze voormiddag mocht repeteren. Maja is gekleed in een roze jurk, opnieuw zien we een cape op het podium. Zij staat niet alleen op het podium want ze wordt vergezeld door vier dansers. Het LED-scherm achter de artiesten transformeert de achtergrond in een tentoonstelling van magische vlinders, overgaand in zelfgemaakte video’s waarin in wat video’s lijken een jongere Maja te zien is. Opvallend is dat het scherm ook de teksten weergeeft die Maja ooit zingt.

📷: EBU/Corinne Cumming

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.