Junior LIVE| De eerste repetitie van Frankrijk, Italië en Spanje.

Junior LIVE| De eerste repetitie van Frankrijk, Italië en Spanje.

Nog enkele dagen en dan is het eindelijk zover, het junior Eurovisiesongfestival 2023. De laatste zes kandidaten mogen vandaag voor het eerst het podium betreden voor hun repetitie.

Alle repetities verlopen achter gesloten deuren. Wij bundelen het nieuws van de officiële website en die we verkrijgen via de delegaties.

> 🇫🇷 Frankrijk Zoé Clauzure – Cœur

Het gastland voor het junior Eurovisiesongfestival wordt vertegenwoordigt door Zoé Clauzure en het lied Cœur. Zoé boeit in een stijlvol roze ensemble versierd met een jurk met kleine spiegels gerangschikt in driehoeken en vierkanten. Haar optreden begint als ze aan een koraalroze piano zit. Terwijl het tempo escaleert, verhoogt Zoé de energie door bovenop de piano te gaan staan. Begeleid door vier dansers die gracieus onder haar bewegen, transformeert het LED-scherm met scènes van talloze in het wit geklede kinderen die dansen in harmonie met haar lied.

> 🇪🇸 Spanje Sandra Valero – LOVIU

Na het optreden van het gastland hebben we Sandra Valero die Spanje vertegenwoordigt. De jonge zangeres uit Valencia draagt ​​een mouwloos bruine wollen vest, dat doet denken aan een houthakkersstijl, gecombineerd met een beige broek. Haar vier dansers completeren het ensemble met bijpassende kledij, hoewel hun vesten lichtzwart zijn. Het overkoepelende thema van de voorstelling draait om reizen over de hele wereld, geaccentueerd door de aanwezigheid van koffers op het podium. De LED-schermen komen tot leven met iconische internationale bezienswaardigheden zoals de Sacré-Cœur in Parijs, de Toren van Pisa en het Atomium in Brussel. Als hoogtepunt van de visuele reis is er een levendig vuurwerk te zien.

> 🇮🇹 Italië Melissa & Ranya – Un mondo giusto

De eerste repetitieronde wordt afgesloten door het duo Melissa & Ranya uit Italië. Melissa maakt een stijlvol statement in een denim vest gecombineerd met een korte broek, terwijl Ranya een rok met Schotse patronen en een fris wit overhemd draagt. De voorstelling lijkt zich te ontvouwen met Melissa aan de piano en Ranya op een smetteloos wit bed, terwijl het LED-scherm achter hen verandert in een charmante poppenhuissetting.

📷: EBU/Corinne Cumming

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.