Junior Eurovision LIVE: de nabespreking

Het is tijd voor onze laatste Junior Eurovision LIVE. Hier blikken wij nog eens terug op gisteravond. De avond dat Italië voor het eerst het Junior Eurovisiesongfestival won.

Het gastland
Over het gastland kunnen we heel lovend zijn. Malta heeft het Junior Eurovisiesongfestival terug naar een hoger niveau getild. Vorig jaar stonden de deelnemers nog op een gewoon podium in een gewone zaal nu was er een heus ledpodium met bewegende beelden, verschillende schermen in een gerenoveerde scheepswerf. Kortom er werd moeite nog centen gespaard bij de organisatie van het festival. Malta wou en heeft zich getoond aan de kijker op een positieve manier. Het enige puntje van kritiek wat wij vonden was om de vier landen een dansvoorstelling. Oké, je kan dat één keer doen maar niet zo heel veel als gisteren. Het werd op de duur storend en wij weten heus wel dat dat een manier is om de show te rekken.

De winnaar
Het is de eerste keer dat Italië het Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Het kan ook niet anders want dit was hun eerste keer dat het land deelnam. Volgens ons is het een verdiende winnaar van deze Junior Eurovisiesongfestival. Samen met Malta nam Italië de kopposititie in als het kwam op een goede mix van zang en act. Misschien zijn er heel wat meiden die gestemd hebben en zo de enige mannelijke artiest naar de eerste plaats stuwden.

Online stemming gefaald
Een domper op de feestvreugde was misschien wel het nieuwe project van de EBU om mensen uit niet-deelnemende landen toch te laten stemmen. Wanneer het moment aangebroken was crashte de server die alle online stemming in goede banen leed. Hierdoor is er geen prijs voor de winnaar van de online stemming.

Is het Junior op de goede weg?
Ja, na een paar jaren dat het ronduit slecht ging met het festival is hopelijk het 12de Junior Eurovisiesongfestival een kantelmoment. Dit jaar heeft er een groot land het festival gewonnen dat al een rijk Eurovisie verleden heeft. Misschien kan dit een aanleiding zijn voor andere nog twijfelende landen om de sprong te wagen naar een deelname op het Junior Eurovisiesongfestival in 2015. Voor volgend jaar zijn er al drie landen die bevestigd hebben dat ze zullen deelnemen. Nederland, het junior land bij uitstek heeft zijn inschrijvingen al geopend en ook runnerup van dit festival Bulgarije en Wit-Rusland zullen naar alle waarschijnlijkheid present tekenen. Waar het festival zal plaats vinden volgend jaar is nog niet geweten. De EBU zal de komende dagen bij RAI , Italiaanse openbare omroep polsen of zij geen zin hebben om het 13de Junior Eurovisiesongfestival te organiseren. Weigert RAI dan kunnen de andere omroepen zich kandidaat stellen voor de organisatie. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.