Junior eurovisiesongfestival herleeft!

Op 15 november 2014 vindt op Malta het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats. Al enige tijd wordt er gezegd dat het kinderfeest aan zijn laatste adem bezig is, toch mogen we van de 12de editie al spreken van een kantelmoment. Vorige jaren kwam het aantal deelnemende landen voornamelijk uit het Oostblok én waren er niet meer dan 12 a 13 deelnemers. 
Dit jaar merken we dat er meer westerse landen meedoen met een terugkeer van Portugal (7 jaar afwezigheid) en Cyprus (5 jaar afwezigheid). Italië is een nieuwkomer. Daarnaast mag het festival ook Servië (3 jaar afwezigheid) en Bulgarije (2 jaar afwezigheid) terug verwelkomen. Montenegro zal debuteren. 
Vorig jaar deden er 12 landen mee aan het Junior Eurovisiesongfestival, hiervan is er nog geen enkel land dat zich heeft afgemeld. Acht ervan hebben al bevestigd te zullen deelnemen. 

Officieel staat het aantal deelnemende landen op 14. Maar reken daar nog San Marino, Moldavië, Armenië en enkele verassingen bij en de teller komt op minimaal 17. Van ons land is er nog geen bevestiging en de vrees bestaat dat Ketnet ook dit jaar geen kandidaat zal sturen.

Meer info over junior vind je op onze pagina Malta 2014

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.