James Newman voor het Verenigd Koninkrijk naar Rotterdam.

James Newman voor het Verenigd Koninkrijk naar Rotterdam.

De Britse openbare omroep BBC heeft bekend gemaakt wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het is geen verrassende keuze…

James Newman krijgt een nieuwe kans om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen. De BBC heeft hem uitgenodigd omdat zijn vorige deelname werd geannuleerd door de coronavirus.

“Ik ben zo opgewonden en vereerd dat ik een tweede kans krijg om mijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Ik ben niet gestopt met het maken van nieuwe muziek tijdens de lockdown en ik kan niet wachten tot iedereen het nummer hoort dat ik zal brengen op Eurovisie in 2021.”

James Newman

De zanger heeft ook al een inzending voor Rotterdam. Het nummer zal geproduceerd worden door BMG en wordt binnenkort bekend gemaakt.

Verder heeft de BBC bekend gemaakt dat Andrew Cartmell de delegatieleider wordt voor de omroep en zal geassisteerd worden door Lee Smithurst.

Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.