Vanavond| Tweede halve finale Eesti Laul.

Vanavond| Tweede halve finale Eesti Laul.

In Estland gaan vanavond de halve finales van Eesti Laul 2021, de wedstrijd die de kandidaat zal selecteren voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam verder. In de tweede halve finale treden twaalf kandidaten aan.

De 24 kandidaten zijn onderverdeeld in twee groepen. De tweede groep van twaalf kandidaten treden vanavond aan. Een vakjury zal samen met de kijkers de beste vijf kandidaten selecteren voor de finale. In de tweede stemronde mogen enkel de kijkers de laatste finalist selecteren. Voor de andere zes kandidaten stopt de wedstrijd na vanavond.

Startvolgorde tweede halve finale Eesti Laul

 1. Sissi Time
 2. Gram-Of-FunLost in a Dance
 3. Kadri Voorand Energy
 4. Helen Nii kõrgele
 5. REDEL Tartu
 6. RahelSunday Night
 7. Uku HaasmaKaos
 8. HELEZA6
 9. Uku SuvisteThe Lucky One
 10. Alabama WatchdogAlabama Watchdog
 11. Jüri PootsmannMagus melanhoolia
 12. Suured tüdrukudHeaven’s Not That Far Tonight

Deze avond wagen twee oud deelnemers van het Eurovisiesongfestival opnieuw hun kans om Estland te vertegenwoordigen. Jüri Pootsmann won in 2016 de Estse voorronde met Play. In Stockholm werd hij laatste in zijn halve finale. Uku Suviste won vorig jaar de wedstrijd en zou normaal het land vertegenwoordigen met What Love Is maar door de coronacrisis en het afgelasten van het festival kon hij niet optreden.

Van de twaalf kandidaten die vanavond aantreden gaan er zes door naar de finale op zaterdag 6 maart. Vanaf 18u30 is de halve finale te volgen via ETV. De uitzending bestaat uit twee delen. In het eerste deel (vanaf 18u30) brengen de twaalf kandidaten hun nummer. In het tweede deel (vanaf 20u30) worden de resultaten bekend gemaakt.

Estland op het Eurovisiesongfestival

Het Baltische land Estland neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en het festival éénmaal winnen. Tanel Padar, Dave Benton & 2XL zorgen met hun aanstekelijke Everybody voor de overwinning in 2001. In Tel Aviv werd Estland vertegenwoordigd door Victor Crone met zijn nummer Storm. Victor strandde op een 20e plaats in de finale met 76 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.