Go_A met “Shum” naar Rotterdam.

Go_A met “Shum” naar Rotterdam.

De Oekraïense band Go_A, die normaal in 2020 op het podium van het Eurovisiesongfestival zou staan hebben hun inzending voor 2021 bekend gemaakt.

Eerder deze week maakte de Oekraïense openbare omroep bekend dat het nog ging tussen drie inzendingen en dat een vijfkoppige jury, onder leiding van Jamala (ESC 2016) mocht beslissen welk nummer Oekraïne mag vertegenwoordigen in Rotterdam.

Vandaag werd bekend dat de jury heeft gekozen voor het nummer Shum.

Go_A zal Oekraïne vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2022 won Oekraïne voor de derde maal het festival. Door de oorlog met Rusland zal het Eurovisiesongfestival in 2023 georganiseerd worden in het Verenigd Koninkrijk.

3 thoughts on “Go_A met “Shum” naar Rotterdam.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.