Vanavond| Vierde halve finale Melodi Grand Prix.

Vanavond| Vierde halve finale Melodi Grand Prix.

De vierde halve finale van Melodi Grand Prix 2021 zal vanavond plaats vinden. Vier kandidaten zullen strijden voor het ene ticket dat recht heeft op deelname aan de finale op zaterdag 20 februari 2021.

Kandidaten vierde halve finale Melodi Grand Prix

Naast de vier kandidaten brengt ook de rechtstreeks gekwalificeerde Atle Pettersen zijn nummer World of fire.

De vier halve finalisten zullen vanavond geloot worden in twee duels. De winnaar van elk duel gaat door naar het gouden duel. In dat laatste duel wordt beslist wie de winnaar van de avond wordt en zo de plek in de finale heeft veroverd.

De vierde halve finale van Melodi Grand Prix 2021 wordt live uitgezonden vanuit de H3 Arena in Fornebu. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren vanaf om 19u50 de show die te volgen via NRK1.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Rotterdam werd Noorwegen vertegenwoordigd door TIX. Zijn Fallen Angel kreeg 75 punten en eindigden op een 18e plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.