Galasy ZMesta werkt aan nieuwe inzending voor Wit-Rusland.

Galasy ZMesta werkt aan nieuwe inzending voor Wit-Rusland.

We hebben al 39 inzendingen voor het Eurovisiesongfestival maar we missen nog steeds de inzending van Wit-Rusland.

De delegatieleider van de Wit-Russen heeft bevestigd dat Galasy ZMesta hard aan het werk is voor een nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival. In een interview met ONT zegt Ivan Eismont dit:

Rekening houdend met onze samenwerking met de European Broadcasting Union, hebben we de Galasy ZMesta-groep voorgesteld om ons een andere inzending te maken. En nu, voor zover ik weet, wordt hier actief aan gewerkt.

Ivan Eismont

Volgens hem zullen we binnen enkele dagen het nieuwe nummer mogen verwachten. De Wit-Russische pers suggereert dat BTRC (de omroep) van de EBU tijd heeft gekregen tot eind maart om een inzending te maken. Anders zal de omroep gediskwalificeerd worden van het Eurovisiesongfestival.

We houden jullie op de hoogte van de Wit-Russische inzending maar mogen we jullie ook vragen om zeker dit eens te lezen over de echte situatie van het land:

Protesten in Wit-Rusland

Wit-Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Het land neemt sinds 2004 deel aan het festival en vaak met tegenvallende resultaten. In 2007 behaalde Dmitry Koldun met het nummer Work Your Magic een zesde plaats in de finale. Tot op heden is dit nog steeds het beste resultaat van het land op het festival. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door ZENA en het nummer Like It. De jonge zangeres kon de finale bereiken en werd daar 24e. In 2020 werd de groep VAL geselecteerd voor het festival met het nummer Da Vidna. Door de coronacrisis ging het festival niet door.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.