Eurovision60: Wind & Regen

Het Eurovisiesongfestival bestaat 60 jaar en elke woensdag duiken wij a.d.v. een bepaald thema het rijke archief in. Beginnen doen we met een typisch Belgisch thema namelijk Regen & wind

België 1999: Vanessa Chinitor – Like the wind

Dat het soms kan waaien in België is uiteraard geen geheim en in 1999 stuurde België een lied met wind. Like the wind was de Vlaamse inzending van 1999. Vanessa Chinitor won toen de Vlaamse voorronde Eurosong ’99. Voor het Eurovisiesongfestival heeft ze haar nummer naar het Engels vertaald en de windmachine uit de kast gehaald. Het leverde haar een 12de plaats op.

Spanje 2014: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain

Ruth Lorenzo bracht vorig jaar de ballade Dancing in the rain in Kopenhagen. Spanje staat nu niet echt bepaald bekend om regenachtige dagen maar Ruth zong er wel over en dat ze er het liefst in danst. Ze verscheen met natte (of vette?) haren op het podium om het nog wat kracht bij te zetten. Ruth was één van de fanfavorieten in 2014 en behaalde een tiende plaats.

Nederland 1987: Marcha – Rechtop in de wind

Ook in Nederland kan het al eens waaien. In 1987 stuurde de NOS daarom Marcha naar Brussel. Rechtop in de wind is een lied over -hoe kan het ook anders- de liefde. Dat alles wat er mag gebeuren je gewoon rechtop in de wind moet staan. Marcha behaalde voor Nederland een vijfde plaats.
Volgende week: 3X raak

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.