Eurosong 2023: Maak kennis met Ameerah.

Eurosong 2023: Maak kennis met Ameerah.

Op zaterdag 14 januari 2023 nemen zeven Vlaamse artiesten deel aan de finale van Eurosong 2023. De winnaar mag België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Deze week stellen wij de kandidaten voor. Vandaag starten we met Ameerah.

Astrid Roelants
39 jaar, 18 april 1983
Los Angels, Heverlee

Ameerah is de artiestennaam van Astrid Roelants. Het Vlaamse publiek leerde haar kennen tijdens de allereerste editie van Idool in 2003. Ze kon toen niet de halve finale bereiken.

Sinds haar 3e droomt Astrid van het grote podium van het Eurovisiesongfestival. Ze imiteerde veel Sandra Kim en in 2004 waagde ze haar eerste kans om haar land te vertegenwoordigen.

Met Don’t you stop the music haalde ze de finale van Eurosong 2004. Helaas voor haar eindigde ze op de laatste plaats met amper 7 punten.

In 2009 breekt Astrid door onder haar artiestennaam Ameerah en de hit The Sound of Missing You. De hit kon doorstijgen naar een derde plek in de Billboard Hot Dance Airplay chart in de Verenigde Staten. De versie met Wildboyz werd een jaar later ook een hit in België, Nederland en Roemenië.

Een ander lied dat Ameerah uitbracht is Freaky Like Me samen met het Noorse duo Madcon. Ook dit werd een hit met een nummer één in Noorwegen en een topnotering in België, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Later volgenden nog samenwerkingen met Regi, Turbo B en Schiller.

De liedjes die Ameerah zal brengen tijdens Eurosong 2023 zijn nog niet bekend.

Kandidaten Eurosong 2023

Ameerah | Chérine | gala dragot | Gustaph | Hunter Falls | Loredana De Amicis | The Starlings

📷: VRT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.