Dit Weekend| Maandag update

Het weekend zit er al weer op maar vanaf deze week proberen we het weekendgevoel een beetje te verlengen door terug te blikken op de afgelopen dagen. In vier landen werden er voorrondes georganiseerd voor het Eurovisiesongfestival. Een terugblik:
21px-Flag_of_Israel.svg Israël
De Israëlische omroep Keshet 12 en Kan zijn al een hele tijd opzoek naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. De wedstrijd HaKokhav HaBa L’Eurovizion is dit weekend aanbeland bij de tweede en derde voorronde. Deze uitzendingen verliepen niet meer in duelvorm maar bestond uit de kandidaten die een cover brachten. De kandidaten met de minste score viel af. Meer info: Resultaten 2e voorronde // Resultaten 3e voorronde 

23px-Flag_of_Lithuania.svg Litouwen
In Litouwen stond dan weer de tweede voorronde van de wedstrijd Pabandom iš naujo! op het programma. Twaalf nieuwe kandidaten waagden hun kans voor de zes plaatsen die recht gaven op deelname aan de halve finales. De populaire Monique kon deze voorronde winnen met haar nummer Make Me Human. Op de tweede plaats stond Kristina Jure met haar nummer My Sound of Silence. Meer info: Resultaten voorronde 2 Pabandom iš naujo!
23px-Flag_of_Malta.svg Malta
Op de Maltese omroep loopt sinds begin november de talentenwedstrijd X-Factor op het scherm. Gisteravond is men aanbeland bij de tweede liveshow met nog tien kandidaten. Het werd meteen al een grote eliminatieronde want opnieuw werden er twee kandidaten werden naar huis gestuurd. Meer info: Resultaten tweede liveshow X-Factor.
21px-Flag_of_Norway.svg Noorwegen

In Noorwegen is de wedstrijd Melodi Grand Prix 2020 afgelopen weekend aanbeland bij de tweede voorronde. Vier kandidaten werden verdeeld in twee duels. De winnaar van elk duel nam het opnieuw tegen elkaar op en de winnaar mag aantreden tijdens de grote finale op zaterdag 15 februari. Het gouden duel werd zaterdag gewonnen door Rein Alexander met het nummer One Last Time. Meer info: Resultaten voorronde 2 Melodi Grand Prix.

Komende week

Komende week staat er opnieuw weer heel wat op de agenda. Maandag maakt de Tsjechische omroep de zeven nummers bekend die in de running zijn om het land te vertegenwoordigen in Rotterdam. Ook de Noorse omroep NRK maakt de vier kandidaten bekend die zullen deelnemen aan de derde voorronde van Melodi Grand Prix 2020. Dinsdag verwachten we dan weer nieuws uit Finland, meer bepaald over de kandidaten die zullen deelnemen aan de nationale voorronde UMK. Deze week zullen er volgens de Israëlische omroep ook vier voorrondes plaatsvinden van hun nationale voorronde HaKokhav HaBa. Op zaterdag gaat de zoektocht in Litouwen en Noorwegen verder met de derde voorronde. De week wordt afgesloten met de derde liveshow van X-Factor in Malta. Hou dus zeker onze siteFacebook-, Instagram– en Twitterpagina in de gaten en blijf zo op de hoogte van al het nieuws.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.