Inzendingen Tsjechische voorronde bekend.

In Tsjechië heeft de openbare omroep CT de zeven inzendingen bekend gemaakt die deelnemen aan de nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Voor het derde jaar op rij kiest CT voor een selectie die volledig via het internet verloopt. 
De omroep kreeg in totaal 152 inzendingen binnen en selecteerde daarvan de beste zeven kandidaten. Deze kandidaten werden vorige week maandag bekend gemaakt. Vandaag volgenden de inzendingen. 
De winnaar van de Tsjechische voorronde zal gekozen worden door een internationale vakjury (50%) en de online stemmers én dat is goed nieuws voor jou. Iedereen die de officiele eurovisionapp heeft kan meebepalen wie Tsjechië gaat vertegenwoordigen in Rotterdam. Stemmen kan vanaf vandaag en dat tot zondag 2 februari.
Kandidaten ESCZ 2020
Barbora Mochowa – Among White And Black Holes
Benny Cristo – Kemama
Elis Mraz feat. Čis T – Wanna Be Like
Karelll – At Least We’ve Tried
Olga Lounová – Dark Water
Pam Rabbit – Get Up
We All Poop – All The Blood (Positive Song Actually)
Door op de nummers te klikken kan je het nummer beluisteren.

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival.

Sinds 2007 neemt Tsjechië deel aan het Eurovisiesongfestival maar de eerste drie jaar deed het land ronduit slecht! Tsjechië trok zich in 2010 terug en kwam pas in 2015 terug. Op het Eurovisiesongfestival in Stockholm kon het land voor het eerst de finale bereiken. Vorig jaar stuurde het land Lake Malawi naar het festival. Hun Friend of a friend eindigde op een elfde plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.