Deze week in Eurosongland

Deze week in Eurosongland

Het is weer zondag en wij overlopen wat er deze week allemaal te beleven viel in Eurosongland.

Griekenland is erbij!

De nieuwe Griekse openbare omroep NEPIT werd opgestart een week voor het vorige Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Van de EBU kreeg de nieuwe omroep een speciale regeling en mocht het land toch aantreden op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Voor het komende Eurovisiesongfestival was het nog bang afwachten omdat de omroep opnieuw lid moest worden van de EBU voor het mocht deelnemen. Afgelopen donderdag is dit goedgekeurd op de algemene vergadering van de EBU in Genève. In Wenen zullen wij dus een Griekse deelname zien.

Kandidaten Estland, Wit-Rusland en Oostenrijk zijn bekend.

Deze week was er heel wat nieuws te melden over de nationale selecties. Zo zijn de kandidaten uit Estland, Oostenrijk en Wit-Rusland bekend gemaakt. U kan de berichten herlezen.

Georgië en Israël kiezen voor een nationale selectie.

De Georgische openbare omroep koos tot 2014 altijd hun kandidaten intern maar daar komt er nu verandering in. GPB kiest voor een nationale selectie en op 14 januari zullen wij de Georgische inzending bekend zijn. Israël kiest dan weer voor een variant op Idool en The X-Factor, The Next star namelijk. In Israël start overmorgen de voorrondes.

Randnieuws

  • Pastora Soler (Spanje ESC 2012) zet haar carrière voor een onbepaalde tijd stop wegens podiumvrees. Quédate Conmigo werd tiende in Baku.
  • Music For Live heeft een heuse kerstsingle dankzij Radio 2. In de clip nemen enkele eurosongnamen deel. In Mag ik dan bij jou zingen onder andere Barbara Dex (België ESC 1993) en Liliane Saint-Pierre (België ESC 1987).

Het Eurovision Journal

Volgende week

Er staat een nieuwe week voor de deur. Donderdag kennen wij de inzending van Trijntje Oosterhuis in Nederland. En woensdag blikken wij terug op de eerste halve finale. Verder kennen wij de finalisten in Zwitserland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.