De Pareltjes Junior (4)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Bzikebi – Bzz

De groep Bzikebi bestaat uit één jongens en twee meisjes. Zij zijn allemaal geboren in 1998 in Georgië. Ze kregen in het land de eerste bekendheid door het selectieprogramma te winnen in Armenië. Door deze winst mocht Bzikebi met Bzz naar Limasol, Cyprus.Bzikebi trad in Limasol aan als zesde van vijftien deelnemers. Met Bzz wonen ze overtuigend met 19 punten meer dan de nummer twee Oekraïne. Het bijenlied strandde met 154 punten en werd de eerste Georgische winnaar op een eurovisiepodium. 

In 2014…
Het is zes jaar geleden dat de groep de overwinning binnenhaalde voor Georgië. De groepsleden waren toen nog allemaal tien jaar wat dus wil zeggen dat ze nu ongeveer 16 jaar zijn. De groep Bzikebi heeft in 2010 nog de single “Zabuzei” uitgebracht. Dit was de laatste wapenfeit van de groep. Ook in 2010 trad de groep nog eens op samen met de andere winnaars op het podium.

Morgen: Luara Hayrapetyan – Barcelona

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.