De Pareltjes (93)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers en artiesten die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 2006.
Dima Bilan – Never let you go
Rusland is de afgelopen jaren uitgeroeid tot één van de beste landen op het Eurovisiesongfestival. In 2006 koos de Russische omroep hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival intern. Eerst hield de omroep een open selectie waar geïnteresseerden zich konden aanmelden bij de omroep. Een speciale vakjury koos dan intern de kandidaat die naar Athene mocht. De keuze viel uiteindelijk op de populaire zanger Dima Bilan met het nummer Never let you go.


Het 51ste Eurovisiesongfestival werd in 2006 georganiseerd in de Griekse hoofdstad Athene. Dima Bilan trad tijdens de halve finale aan als dertiende van de avond. Hij slaagde erin om de halve finale te overleven en mocht met zijn nummer naar de grote finale op zaterdag 20 mei. Tijdens deze finale trad Dima Bilan als tiende van de avond aan. Net voor de inzending van Macedonië. Op het einde van de avond strandde Dima Bilan met Never let you go op een tweede plaats met 248 punten. Zeven keer kreeg het land de volle 12 punten. België gaf deze inzending drie punten en Nederland had maar twee punten over voor Dima Bilan. Twee jaar later zou Dima Bilan een comeback maken op het Eurovisiesongfestival en hij zal dan beter doen dan in 2006.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.