De Pareltjes (92)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers en artiesten die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival in Wenen.
Guy Sebastian – Tonight again
Australië maakt op 7 maart zijn derde kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend maar in 2015 werd rond deze tijd bekend gemaakt dat Australië voor de eerste keer zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Onder het motto ‘Building Bridges’ werd de Australische omroep gevraagd om éénmalig deel te nemen aan het festival. SBS One koos intern voor Guy Sebastian en het nummer Tonight Again.

Australië mocht als gast direct aantreden in de finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. Het land kreeg zelfs stemrecht in de beide halve finales. Tijdens de finale in Wenen trad Guy Sebastian als twaalfde van de avond aan, net voor de Belgische inzending van Loïc Nottet. Op het einde van de avond kreeg Australië 196 punten in totaal. Twee keer kreeg Guy Sebastian de volle twaalf punten. De eerste keer was van gastland Oostenrijk en ook Zweden had zoveel punten over voor deze inzending. Nederland gaf acht punten terwijl de Belgen maar vier punten overhadden. Door de vijfde plaats en de goede feedback van de fans van het Eurovisiesongfestival werd beslist dat Australië elk jaar mag deelnemen en zal starten in één van de twee halve finales.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.