De Pareltjes (91)

Elke zondag duiken we bij Eurosongland het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. Vandaag zijn we diep gedoken en zijn we uitgekomen bij de Nederlandse inzending van 1959.
Teddy Scholten – ’n beetje
Nederland neemt al sinds de start van het Eurovisiesongfestival deel aan de wedstrijd. Zo ook in 1959. Via een speciale nationale finale weden er acht nummers geselecteerd en twee artiesten. De acht geselecteerde liedjes werden gezongen in twee versies door de twee verschillende artiesten: een keer met orkest en een keer met een klein combo. Teddy Scholten kon met het lied Een beetje de Nederlandse nationale voorronde winnen.


Teddy Scholten trad aan tijdens het vierde Eurovisiesongfestival. Het evenement vond voor de eerste keer plaats in het Franse Cannes. Elf landen tekenden present. De Nederlandse inzending trad als vijfde van de avond aan. Op het einde van de avond bleek Teddy Scholten het festival te winnen met het nummer ’n beetje. Ze kreeg er 21 punten voor en Italië had de meeste punten over voor deze inzending namelijk zeven.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.