De Pareltjes (88)

Elke zondag zit je bij Eurosongland op de eerste rij om het archief van het Eurovisiesongfestival in te duiken. Vandaag is de Zwitserse inzending van 1961 aan de beurt.
Franca di Rienzo – Nous aurons demain
Zwitserland is één van de zeven landen die mee het Eurovisiesongfestival heeft opgericht en het was zelfs de allereerste gastland en winnaar van het festival. Hun zesde kandidaat voor het Eurovisiesongfestival werd in 1961 gekozen via een nationale finale. Op 6 februari verzamelde 9 artiesten zich voor het Concours Eurovision 1961. De winnaar werd gekozen door een vakjury. De keuze viel in 1961 voor Franca di Rienzo met het nummer Nous aurons demain.


Het Eurovisiesongfestival van 1961 was de zesde editie van het festival. Het Franse Cannes was voor de tweede maal het toneel voor het festival. In 1961 bestond er voor het Eurovisiesongfestival nog geen halve finales, er deden maar 16 landen mee en ook de twaalf punten was toen nog niet uitgevonden. Elk land had tien juryleden en die juryleden konden elk één punten uitreiken aan hun favoriete nummer. Vier juryleden uit Zweden vonden de Zwitserse bijdrage de beste terwijl er in Nederland maar twee juryleden overtuigd waren. In België was geen enkel van de tien juryleden bereid om de Zwitserse inzending een punt te geven. Op het einde van de avond stond Franco di Rienzo op een derde plaats met 16 punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.