De Pareltjes (82)

Op zondag duiken wij het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. Vandaag kwamen we uit bij de Armeense inzending van 2008.
Sirusho – Qélé, Qélé
De Armeense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Belgrado werd intern gekozen en de keuze viel op de populaire zangeres Sirusho. Op 8 maart 2008 zou ze tijdens een liveshow vier nummers zingen. In die nationale finale werd de helft van de punten verdeeld door een vakjury, de andere helft door het publiek via televoting. Het nummer dat won was Qélé, Qélé.

Het Eurovisiesongfestival in 2008 had de primeur om het allereerste Eurovisiesongfestival te zijn met twee halve finales. Mocht dit niet het geval geweest zijn dan had Armenië zich rechtstreeks kunnen kwalificeren voor de finale maar Sirusho trad dus aan in de eerste halve finale als veertiende op achttien deelnemers. Sirusho behaalde een tweede plek in de halve finale met 139 punten en mocht door naar de finale. In die finale trad Sirusho als vijfde aan. Op het einde van de puntentelling hadden de Armenen 199 punten verzameld, wat goed was voor een 4de plaats in de rangschikking. Acht keer kreeg Armenië de volle twaalf punten waaronder ook van België & Nederland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.