De Pareltjes (56)

Vandaag keren we in “De Pareltjes” terug naar het Eurovisiesongfestival van 2010. Oslo, de Noorse hoofdstad werd de gaststad voor het 55ste Eurovisiesongfestival.  De show werd gepresenteerd door  Erik Solbakken, Haddy N’jie en Nadia Hasnaoui. Het festival ging door in  Telenor Arena, net buiten de stad. Er namen 39 landen deel aan deze editie. Georgië kwam na een jaar thuis zitten terug. Slechter nieuws kwam er dan weer van Andorra, Tsjechië, Hongarije en Montenegro want zij bleven thuis.
De parel van deze week gaat over de Servische inzending. De Servische omroep RTS koos in 2010 een kandidaat via een nationale finale  Tri pa jedan za Oslo, waarvan de finale plaatsvond op 13 maart 2010. 3 kandidaten namen aan deze voorronde deel en de winnaar werd bepaald door televoting. De winnaar van de avond werd Milan Stankovic. Met het lied “Ova je Balkan” mochten hij Servië vertegenwoordigen.

De Servische inzending moest in 2010 trad aan in de eerste halve finale op 25 mei 2010. Hij werd vijfde op zeventien deelnemers en mocht dus naar de finale. Tijdens de finale trad Milan als achtste van de avond aan. Net na België en vlak voor Wit-Rusland. Op het einde van de puntentelling bleek dat hij op een 13de plaats waren geëindigd met 72 punten. Enkel Bosnië & Herzegovina had de 12 punten voor Milan over. Nederland had één punt over voor deze inzending en België geen enkel.

Volgende week een pareltje uit 1978.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.