De Pareltjes (42)

Op zondag duiken wij van het Eurovisiesongfestivalarchief in opzoek naar liedjes die wij eigenlijk een klein beetje vergeten zijn.
Vorig week was “Solo” van Alsou aan de beurt en deze week trekken we naar het festival van 1986. Dat jaar werd het festival georganiseerd in de Noorse stad Bergen na winst van Bobbysocks het jaar ervoor. Het was de eerste keer dat het Eurovisiesongfestival neerstreek in Noorwegen. Het festival ging door in de Grieghallen, waar er zo’n 20 landen deelnamen aan het 31ste Eurovisiesongfestival. IJsland debuteerde op dit festival, Nederland en Joegoslavië keerden terug. Griekenland en Italië waren dan weer niet van de partij. 
De parel van deze week gaat over de Turkse inzending van dat jaar. TRT, de Turkse openbare omroep organiseerde in 1986 een nationale finale met vier liedjes. Een nationale vakjury koos het winnende lied “Halley” van Klips ve Onlar. 
Klips ve Onlar mocht met hun “Halley” aantreden in de grote finale op 3 mei 1986 als 8ste van 20 deelnemers net na Nederland (werd 13de) en Spanje (werd 10de). Op het einde van de puntentelling bleek Klips ve Onlar op een negende plaats te zijn geëindigd met 53 punten. Eén keer kreeg Turkije 12 punten van Joegoslavië. De winnaar van de avond was België met “J’aime la vie” van Sandra Kim.

Volgende week trekken we naar het Eurovisiesongfestival van 2014.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.