De Pareltjes (154)

Elke zondag duiken wij het archief van het Eurovisiesongfestival in en komen we terecht bij een inzending die we niet mogen vergeten. Het pareltje van deze week komt uit het Eurovisiesongfestival van 2014 en is de inzending van Albanië.
Albanië koos zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival 2014 via de gebruikelijke weg namelijk Festivali i Këngës. Eind 2013 werd de 52e editie van het festival gehouden met zestien kandidaten. Alle kandidaten mochten hun nummer eerst presenteren in de twee halve finales. Tijdens de finale brachten alle kandidaten voor een vakjury. Die vakjury besliste unaniem wie het land mag vertegenwoordigen in Denemarken. Met 69 punten ging de winst naar Hersiana Matmuja met Zemërimi i një nate. In maart maakte de Albanese omroep bekend dat het nummer in het Engels zal aantreden in Kopenhagen. Zemërimi i një nate werd One night’s anger.

Albanië werd geloot tijdens de eerste halve finale op dinsdag 6 mei 2014. Hersi trad als zesde van de avond aan, net na de inzending van IJsland en voor Rusland. Het werd geen succesvolle avond voor Albanië. Hersi behaalde met haar inzending One night’s anger een vijftiende plaats met 22 punten. Buurland Montenegro gaf de inzending twaalf punten. Ook San Marino (5 punten), België (2 punten), Denemarken (2 punten) en Nederland (1 punt) gaven punten aan de Albanese inzending. Winst in Denemarken ging naar de Oostenrijkse Conchita Wurst.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.