De pareltjes (13)

Elke zondag halen we een song van het festival van onder het stof. We frissen jullie geheugen op met een lied wat we eigenlijk niet meer mogen vergeten. Voor de zomer hebben wij al acht songs van onder het stof gehaald en deze kan u hier terugvinden. 

Gina G – Ooh aah… Just a little bit

Gina Mary Gardiner, artistennaam Gina G is een Australische zangers die in het Verenigd Koninkrijk verblijft. Bij het grote publiek raakte de zangers bekend door haar deelname aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival in 1996. Na haar songfestivalavontuur heeft ze nog één hit gehad met “I Belong To You”. In de begin jaren van 2000 spartelde ze zich nog door enkele realityprogramma’s voor wat aandacht te krijgen.
Gina G was één van de topfavorieten om het festival te winnen. In 1996 werd er een soort auditieronde gehouden waar de beste 25 landen doorstootte naar de finale in Oslo. In die voorronde behaalde ze een derde plaats. In Oslo zelf behaalde ze maar een teleurstellende achtste plaats en 77 punten. Maar een achtste plaats op het Eurovisiesongfestival is geen reden om geen wereldhit te worden. Gina G behaalde met haar “Ooh aah… Just a little bit” nummer één hits over de hele wereld.

Volgende week: Elitsa Todorova & Stojan Jankoelov – Water

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.