De Pareltjes (124)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar verborgen pareltjes. Deze week zijn we aanbeland bij de Italiaanse inzending van 2011. 
Eind 2010 was het voor vele een verassing want Italië maakte zijn comeback op het Eurovisiesongfestival. Dat was voornamelijk te danken aan de overwinning van Duitsland. De kandidaat ging gekozen worden via het SanRemo-festival, het was niet zo dat de winnaar de kans kreeg om het land te vertegenwoordigen maar wel een vakjury die besliste wie het land mocht vertegenwoordigen. De keuze viel op Raphael Gualazzi, hij won de wedstrijd bij de nieuwelingen met het nummer Madness of love.

Omdat Italië één van de grootste financiële speerpunten is van de EBU krijgt ook het land rechtstreekse toegang tot de finale. De finale van het Eurovisiesongfestival 2011 werd gehouden op 14 mei 2011. Het werd een succesvolle comeback want Raphael Gualazzi strandde op de tweede plaats met 189 punten. Vier landen gaven Italië de meeste punten: Albanië, Letland, San Marino en Spanje. Ook Griekenland (10), Litouwen (10), Malta (10), Polen (10), Portugal (10), Frankrijk (8), Georgië (7), Verenigd Koninkrijk (7), Armenië (6), België (6), Bosnië & Herzegovina (6), Estland (6), Oostenrijk (6), Roemenië (6), Ierland (5), Hongarije (4), Zwitserland (4), Duitsland (3), Finland (3), IJsland (3), Slovenië (3), Wit-Rusland (3), Servië (2), Azerbeidzjan (1), Cyprus (1) en Macedonië (1). De winst in Düsseldorf ging naar het duo Ell & Nikki uit Azerbeidzjan.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.