De Pareltjes (114)

Ook op deze winterse zondag duiken we het archief van het Eurovisiesongfestival in. Deze week gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 1976. 
In de beginjaren van het Eurovisiesongfestival deed ook de dwergstaat Monaco mee aan het festival. Opvallend aan hun deelname is dat het land nooit een Monegask naar het festival heeft gestuurd. Ook voor het Eurovisiesongfestival van 1976 deed de Monegaske omroep TVM beroep op een buitenlandse artiest. De keuze viel op de Italiaanse Mary Christy. Zij mocht Monaco vertegenwoordigen met Toi, la musique et moi

Het Eurovisiesongfestival van 1976 was het 21ste editie van het festival en werd georganiseerd in de Nederlandse stad Den Haag. Achttien landen namen deel aan dit festival want Griekenland en Oostenrijk keerden terug naar het festival. Malta, Turkije en Zweden trokken zich dan weer terug van het festival en Liechtenstein wou debuteren maar de omroep mocht niet aantreden wegens het niet naleven van de regels.
Mary Christy mocht die avond als zestiende aantreden met haar nummer. Het werd een succesvolle avond voor het kleine land want Mary eindigde op een derde plaats met 93 punten. De punten kwamen van Luxemburg (12), België (8), Ierland (8), Nederland (8), Duitsland (7), Israël (7), Italië (7), Spanje (7), Noorwegen (5), Oostenrijk (5), Verenigd Koninkrijk (5), Zwitserland (5), Joegoslavië (4), Portugal (3) en Finland (2). De winnaar van de avond werd Brotherhood of Man uit het Verenigd Koninkrijk. Zij kregen 164 punten voor Save Your Kisses for Me.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.