De Pareltjes (11)

Elke zondag halen we een song van het festival van onder het stof. We frissen jullie geheugen op met een lied wat we eigenlijk niet meer mogen vergeten. Voor de zomer hebben wij al acht songs van onder het stof gehaald en deze kan u hier terugvinden. 

Mocedades – Eres tú

In 1967 werd door enkele studenten uit Bilbao, Spanje Voces y Guitarras opgericht. Een jaar later stuurden ze een cassette op naar een platenmaatschappij in Madrid. Juan Carlos Calderón zag meteen potentieel in de groep en nam hen onder zijn vleugels. De naam werd veranderd in Mocedades. In het begin waren er 8 leden; de familie Uranga , de broers Rafaél en Sergio Blanco en verder nog José Ipiña en Francesco Panera. Die laatste 2 verlieten de groep in 1970 en Javier Garay voegde zich bij de groep. In 1972 verlieten de Blanco-broers en Estíbaliz Uranga ook de groep, Sergio en Estíbaliz waren verliefd en gingen verder als het duo Sergio y Estíbaliz. José Ipiña keerde terug naar de groep en Carlos Zubiaga kwam er ook nog bij. Onder deze formatie scoorde de groep zijn grootste hits.


Ook in deze formatie trad Mocedades aan op het 18de Eurovisiesongfestival in Luxemburg. Het lied werd tweede achter Anne-Marie David maar werd later wel de morele winnaar. Het lied werd een grote hit en in de Engelstalige versie (Touch the wind) stond het zelfs in de top 20 in de Verenigde Staten. In 2005 werd het lied ook verkozen tot de 14 beste songfestivalliedjes in Congratulations. De show van vijftig jaar Eurovisiesongfestival.

Volgende week: Celine Dion – Ne partez pas sans moi

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.