De Pareltjes (100)

Elke zondag duiken wij bij Eurosongland in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers en artiesten die we niet mogen vergeten. Vandaag is het onze honderdste Pareltje en meteen ook de laatste van het vierde seizoen.
Rona Nishliu – Suus
Albanië kiest zijn debuut op het Eurovisiesongfestival zijn kandidaat via het programma Festivali i Këngës. Ook in 2012 was dit de selectiemethode van Albanië. Achtentwintig kandidaten stonden aan de start maar het was Rona Nishliu die deze editie kon winnen. Zij kreeg 77 punten van de vakjury voor het nummer Suus.
Het 57ste Eurovisiesongfestival werd georganiseerd vanuit de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. 42 landen waren op de afspraak in Baku waaronder ook Albanië. Rona Nishliu trad aan in de eerste halve finale en werd er tweede met 146 punten. Dit was voldoende voor een plaatsje in de grote finale. In de finale trad Rona Nishliu als derde van de avond aan, net na Hongarije en voor Litouwen. Op het einde van de avond kreeg Albanië vier keer de volle twaalf punten (Italië, Macedonië, San Marino, Zwitserland) en in totaal 146 punten. Wat leidde tot een vijfde plaats. België gaf deze inzending tien punten en Nederland geen enkel.


Met deze 100ste Pareltje is het vierde seizoen afgerond maar niet getreurd vanaf volgende week krijg je bij Eurosongland een verslag over de voorbereidingen van het Eurovisiesongfestival in Kiev. De Pareltjes komen terug in september voor een nieuw seizoen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.