De nummer 9 van de tien grootste diva’s

09: Charlotte Perrelli – Nilsson

U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer 9 in onze lijst. Charlotte Perrelli oftewel Charlotte Nilsson, aan u de keuze. Charlotte is geboren in het Zweedse Hovmantorp. Haar carrière startte in 1994 met de popgroep Anders Engbergs die hun grootste succes kenden in 1997. Een jaar later was de band zelfs genomineerd voor de grammy awards. In 1999 nam ze in haar eentje deel aan de Melodifestivalen, de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival.


De diva op het Eurovisiesongfestival

Charlotte Nilsson won dus in 1999 de Melodifestivalen en mocht zo Zweden gaan vertegenwoordigen in Jeruzalem, Israël. Na een taalrelletje bracht ze Take me to your heaven in het Engels. Ze trad op in een roos/paarsachtig topje en broek. Ze legde haar geen windeieren want Charlotte won deze editie.
Geniet nog eens van haar optreden in 1999:
Haar solocarrière ging verder de jaren na haar winst op het Eurovisiesongfestival. In 2008 waagde Charlotte Nilsson ondertussen Charlotte Perrelli opnieuw haar kans om Zweden te mogen vertegenwoordigen in Servië. Dat lukte met haar grijs kleedje maar toch had ze de jury nodig om door te mogen naar de grote finale waar ze uiteindelijk 18de werd.
Het optreden in Servië:
Morgen: nummer 8

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.