Avondupdate: Woensdag 11 mei 2016.

Dag tien in Stockholm zit er weer op. Vandaag zagen we twee keer de tweede halve finale gerepeteerd worden. Vanavond in de Avondupdate: Verslag van de juryshow, een fan top vijf, terugblik op vandaag en vooruitblik op morgen.

Verslag van de juryshow

De tweede halve finale start met beelden van de deelnemende landen van de avond. We gaan het Opera Huis zien en een fan die aan het schilderen is. Hierna komen de presentatoren op het podium. Ze brengen een liedje over de liefde voor het Eurovisiesongfestival. De stemronde wordt uitgelegd en de 18 landen maken zich klaar voor hun optreden. Letland was deze avond een zeer sterke opener. Het vocale werk van Justs was van een hoog niveau en de finale wenkt voor de Let. Ook Polen maakt goede kans op een plek in de finale, zijn repetitie van deze avond verliep vlekkeloos. Dit kan niet gezegd worden voor de Zwitserse Rykka. Zij zong weer vals en had vandaag een nog lelijker kleed aan als tijdens de vorige repetities. Zwitserland is echt het noorden kwijt op het festival. De verrassing van de tweede halve finale is ongetwijfeld Hovi Star uit Israël. Hij zette een puike prestatie neer. Na de Wit-Russische inzending is het opnieuw tijd voor een taxirit met Petra Mede en Mans. De Balkaninzendingen van Servië en Macedonië staan als een huis. Ze sturen dan ook topartiesten naar het songfestival. Nicky Byrne, één van de bekendste namen dit songfestival, stelde dan weer vocaal teleur. Donny uit Litouwen vult het lege gat dat Nicky Byrne laat volledig op en is veel beter dan Nicky. Donny zien we graag terug in de finale. Dami Im uit Australië zingt ook steengoed. De volgende die niet zal doorgaan is het niemendalletje uit Slovenië. Bulgarije is één van de vier landen dat terugkomt naar het Eurovisiesongfestival en ze komen met een goede doordachte act en een goed nummer. Tweede finale voor Bulgarije? Yes Please. Wanneer de Deense jongens hun laatste noot hebben gezongen komt Petra Mede in beeld. Ze gaat een praatje slaan in de greenroom. Oekraïne komt als 14de aan de beurt en zal morgen iedereen stil krijgen met haar 1944. Noorwegen komt ook sterk voor de dag en dan gaat het twee liedjes bergaf tot wanneer de Belgische inzending komt. Laura deed het vanavond goed. Met Laura Tesoro gaat iedereen met een smile naar huis. We hebben goede hoop voor morgen. Het inleidend filmpje is trouwens opgenomen in de metro. Bij deze generale repetitie mocht Georgië op het einde nog eens zijn nummer brengen wegens problemen met de camera. Na de België komt er een recap, het vervolg van de nerd documentaire en opnieuw een recap. De intervalact deze keer heet “Man vs Machine”. Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk komen het podium op en brengen een stuk van hun nummer.

Een fan top 5

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Davina: 05. Letland: Justs – Heartbeat – 04: Armenië: Iveta Mukuchyan – Lovewave – 03: Spanje: Barei – Say Yay! – 02: Verenigd Koninkrijk: Joe & Jake – You’re Not Alone – 01: Italië:  Francesca Michielin – No Degree of Separation.
Stuur zelf je top vijf naar eurosongland@gmail.com of via onze Facebookpagina.

Morgen, donderdag 12 mei 2016

Morgen is er de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Het is een belangrijk moment voor Laura Tesoro want zij zal als laatste optreden morgen. Wij van Eurosongland brengen u morgen het volledige verslag.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.