Avondupdate [9 mei]

Dag acht in Stockholm zit er weer op. Vandaag zagen we twee keer de eerste halve finale gerepeteerd worden. Elke avond blikken wij terug op de afgelopen dag en vooruit op morgen. Vanavond in de Avondupdate: Verslag van de juryshow, een fan top vijf, terugblik op vandaag en vooruitblik op morgen.

Verslag van de juryshow

Stipt om 21:00 was het eerste spannende moment van de deelnemende landen van de eerste halve finale daar. De komende twee uur werd er al voor 50% van hun punten beslist want de jury’s uit de 18 landen en die van Zweden, Spanje en Frankrijk zaten klaar om hun punten te geven. Morgen worden deze samengevoegd met die van de kijkers en de tien finalisten zijn bekend. De show verliep deze avond vlot, zoals de eerste repetitie. Mans opende met Heroes en vertelde wat grappen met Petra. En dan was het tijd voor de deelnemende landen. Finland opent morgenavond. Het is niet echt een kanshebber op een plek in de finale want vandaag zong ze toch wel wat vals. Mooie opener maar niet meer dan dat. De Griekse inzending zal de jury wel weten te overtuigen, het is een sterke inzending. Lidia uit Moldavië, het werkte toch niet echt deze avond voor haar. Ze overtuigde de zaal niet en we vrezen dat ook zij in de halve finale zal blijven steken. Hongarije en Nederland deden het goed. De Kroatische Nina hield het simpel. Het is een moeilijk geval. Zeker met een gedrocht van een jurk. Zou dit mensen tegen houden om te stemmen? De inzending van San Marino is huilen met de pet op. Armenie, voor San Marino en Rusland, na San Marino zullen dan weer vechten voor de eerste plek bij de jury’s. Iveta zette een pruike performance neer. Gabriela uit Tsjechië staat als een huis met I Stand. De juryleden moeten al potdoof zijn om hier geen punten aan te geven. Ook Minus One en Zoe hebben een goede performance achter de rug. De Azerbeidzjaanse Samra heeft dan weer de pannen van het dak gezongen met haar valse noten. Wordt morgen de eerste keer dat Azerbeidzjan in de halve finale blijft steken? Het is goed mogelijk! Highway uit Montenegro komt sterk voor de dag met hun aparte lied. Greta overtuigd iedereen met haar act. We denken toch wel dat dit ook in de finale past. Ook de Bosnische en Maltese inzendig was goed.
Het mag duidelijk zijn de vakjuryleden zitten met een groot probleem. Er zijn teveel goede liedjes dit jaar. Morgenavond rond deze tijd kennen we de tien finalisten die doorgaan naar de finale. Zekerheden zijn Armenië en Rusland. Serhat uit San Marino of eigenlijk Turkije zal zijn valiezen mogen pakken.

Een fan top vijf

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Kurt:


05. België: Laura Tesoro – What’s The pressure
04. Cyprus: Minus One – Alter Ego
03. IJsland: Greta Salome – Hear Them Calling
02. Frankrijk: Amir Haddad – J’ai Cherché
01. Spanje: Barei – Say Yay!

Stuur zelf je top vijf naar eurosongland@gmail.com of via onze Facebookpagina.

De repetities van vandaag:

Vandaag stonden er twee generale repetities op het programma. Het verslag van de eerste generale repetitie kan je hier lezen. Het verslag van de laatste generale repetitie kan je hierboven lezen. 


Morgen, dinsdag 10 mei 2016:

Morgen is het de eerste d-day voor het Eurovisiesongfestival. 18 landen treden in de Globen Arena aan en tien van hen gaan door naar de finale. Verslag van deze show plus vele extra’s morgen bij Eurosongland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.