🇬🇧 Alles over de eerste repetitie van Olly Alexander.

🇬🇧 Alles over de eerste repetitie van Olly Alexander.

De eerste repetitie van de Brit Olly Alexander is afgewerkt. Hier ontdekt u alles over de eerste repetitie.

Als eerste vande BIG5 is de Brit Olly Alexander aan de beurt, die zijn nummer Dizzy zingt. Hij is een zeer bekende en gevestigde artiest in Groot-Brittannië, evenals een bekroonde acteur.

Het Eurovisie-optreden van Olly Alexander neemt de kijker mee naar een post-apocalyptische, dystopische kleedkamer voor een boksschool, aan boord van een ruimteschip dat in 1985 door een zwart gat naar de aarde raasde! Zo luidde de aankondiging van de Britse delegatie over de act.

In wezen is er een grote kamer op het podium, bekleed met vuile tegels en douchekoppen – dit geheel voelt aan als een rauwere versie van George Michael’s Outside, in de sfeer van de officiële video. De vier mannelijke dansers van Olly dragen (het absolute minimum aan) rode boksuitrusting, en de camerahoeken veranderen voortdurend, zodat het voelt alsof de kamer draait, ondersteund door een ronddraaiend zwart gat op de LED schermen. Het voelt echt alsof ze in een vuile kleedkamer door de ruimte razen. Kortom, het is een ZEER ambitieuze en verbluffende act, met een sporttas vol speciale effecten die ervoor zorgen dat het pas echt tot leven komt op het scherm. Veel vonken en vuurwerk op het einde, waardoor het lijkt alsof de set niet goed werkt, en dan een laatste oerknal.

@eurovision

@Olly Alexander has us feeling a certain type of way with all that hanging around… let’s call it Dizzy 🇬🇧 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

Het Verenigd Koninkrijk neemt sinds 1957 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vanaf 1999 behoort het land tot de BIG5 en mag daarom rechtstreeks deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival. In totaal won het Verenigd Koninkrijk vijfmaal de wedstrijd en werd 19 keer tweede. Dit jaar stuurt de omroep een grote naam naar het festival. Olly Alexander zal de eer van de Britten proberen hoog te houden met het lied Dizzy. Ontdek meer over de Britse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.